Pünkösd Info

Pünkösdi lakáscicoma

Pünkösdi lakáscicoma

Magyarországon a Pünkösd az egyik olyan ünnepünk, amely egészen bizonyosan hosszú hétvégét fog eredményezni. Remek alkalmat biztosít arra, hogy a család együtt legyen, utazzon egy kicsit – és például egy jó kirándulás keretében közös élményeket szerezzen. Ha azonban a hétköznapok kemény munkával telnek, sokszor nem jut idő máskor a lakás felújítására vagy éppen szebbítésére. Íme, néhány egyszerű ötlet, amellyel könnyen és gyorsan feldobhatjuk a hangulatot az otthonunkban.

Virágok

Ma már egyre több fiatalos és trendi lakásban tapasztalhatjuk, hogy a belső dekorációból egyszerűen kikoptak a növények. Persze érthető, hogy senki sem szeretné ma már viszontlátni a nagymamáink korában divatos, pókhálós, poros növényes sarkokat, mégis számtalan eszközünk van arra, hogy általuk életet leheljünk az otthonunkba.

A Pünkösd virágai a jázmin, a bodza, és a rózsa. Vágott virág mellett akár művirágot is elhelyezhetünk bútorainkon, hogy feldobjuk vele a hangulatot.

Függöny

Nem is gondolnánk, hogy micsoda változást hozhat egy lakásban a függöny szezonális cseréje. A legtöbben egyébként is függönyt mosunk ilyenkor, így nem jelent különösebb extra erőbefektetést egy új sötétítő függöny felrakása. Ha már a Pünkösddel a tavaszt köszöntjük, válasszunk olyan textíliát, amelyben virágok köszönnek vissza, világos színű, és mosollyal tölti fel a teret.

Apróbb bútorok

Egy-egy apróbb bútor nagyot lendíthet és változatosságot hozhat. Ha szeretünk sminkelni érdemes lehet egyet választani a fésülködőasztalok közül. Ezen kulturáltan helyezhetjük el az általunk használt termékeket, és egy szép tükörrel együtt bármelyik szoba ékévé válhatnak.

Vidám, világos színekben keressünk egyet a tavaszias ülőkék és lábtartók között. Egy szép puff bizonyosan feldobja majd az előszobát, míg egy kellemes lábtartó sem luxus kiváltság ma már. Fontos, hogy mind a kettőből olyat keressünk, amely strapabíró, a környezetéhez passzoló anyagból van, színben sem különül el, és nem túl nehéz. Gyakran megesik ugyanis, hogy ezeket a kis bútorokat nekünk kell majd ide-oda mozgatunk a lakáson belül.

A fotó forrása: New Africa / Shutterstock.com

(X)

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük