Pünkösd Info

Pünkösdi lánykérés

Pünkösdi lánykérés

Pünkösdi rózsa, piros szín, piros pünkösd napja, piros betűs ünnep, munkaszüneti nap. Talán ezek jutnak eszedbe neked is legelőször, amikor a pünkösdre gondolsz. A pünkösdi lánykérés talán nem annyira népszerű, mint a Valentin-napi vagy a karácsonyi lánykérés, de ennek is meglehet a szépsége.

Lánykérés különböző ünnepeken – előnyök és hátrányok

A különböző ünnepek mindig is népszerűek voltak lánykérés szempontjából. Több szempontból is ideális lehet valamilyen ünnephez kapcsolni ezt az eseményt.

  • Egyrészt azért, mert ilyenkor rendszerint összegyűlik a család. Még esetleg a távolabb, netán külföldön élő családtagok is hazalátogatnak, így ők sem maradnak ki a nagy eseményből.
  • Másrészről ilyenkor egyébként is nagyobb sütés-főzésbe kezdenek az otthoniak, tehát nem kell külön „terülj-terülj asztalkámmal” foglalkozni.
  • Harmadrészt pedig természetesen az ünnepi hangulat még emlékezetesebbé teszi a lánykérést, így valóban maradandó emlék lesz az arany eljegyzési gyűrű átadása.

Fontos azonban megemlíteni az esetleges negatívumokat is. A lánykérés igen nagy feladat a férfiak számára, nem kevés bátorság szükséges hozzá. És minél többen vannak jelen a nagy pillanatban, annál nehezebb belekezdeni a mondandóba. Illetve természetesen ott van a rizikó is, hogy a menyasszony jelölt esetleg nemmel válaszol. Ez egyébként is nagy pofon lehet egy férfi életében, hát ha még az egész család is jelen van.

Pünkösd lánykérés

Pünkösdi lánykérés ötletek

Hogyha már eldöntötted, belevágsz a pünkösdi lánykérésbe, akkor itt van néhány ötlet, melyből inspirálódni tudsz:

  • Mivel pünkösd májusban vagy júniusban van, odakint ilyenkor már nagyon jó kerti partikat lehet csapni. Használd ki a jó időt, és kérd meg menyasszonyodat a csodás természet lágy ölén.
  • A pünkösdi rózsa csodás virág, szerelmed biztosan örülni fog, ha egy csokor pünkösdi rózsával állsz elé és megkéred a kezét.
  • A gyűrűt elhelyezheted akár az egyik pünkösdi rózsa virágán is.

A fenti ötleteket külön-külön, de akár kombinálva is megvalósíthatod, csak a fantáziádra van bízva, hogy mit hozol ki belőlük.

Pünkösdi eljegyzés Badacsonyban

A badacsonyi Rózsakövön immár hagyomány, hogy pünkösdvasárnap eljegyzési ceremóniára várják a házasodni készülőket. Rózsakő a híres szerelmes pár, Kisfaludy Sándor és Szegedy Róza kedvenc helye volt. Az ő románcukat őrző legenda adta az ötletet a pünkösdi eljegyzésre:

„Hogyha egy leány meg egy legény ráül a kőre, háttal a Balatonnak, egymás kezét fogva, még abban az évben egymáséi lesznek. De elég az is, ha a leány ül a kőre háttal a tónak, rágondol szerelmesére és felsóhajt. Akire gondol, annak szíve érte fog dobogni.”

Ez is egy szuper romantikus program lehet, ha már tervezitek az esküvőt és esküvői helyszínek után nézelődtök. Nézz utána, hogy ebben az évben is megrendezik-e az eljegyzési ceremóniát és jelentkezzetek!

Forrás: Turizmus.com

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük